
Öğretmenlericin.Com -Özel Haber Anayasa Mahkemesi 9 Kasım 2022 tarihinde Öğretmenlik meslek kanunun bazı maddelerin iptaline dair görüşmede aldığı kararda üye sayısı bakımından en yüksek 3 sendikayı ve MEB yetkililerini sözlü olarak dinleyeceği kararı çıkmış bu karar sonrası ise 19 Kasım’da yapılacak olan Uzman ve Başöğretmenlik Sınavı öncesinde bir karar çıkıp çıkmayacağı konusu merak ediliyordu.
Anayasa Mahkemesi resmi sitesinde yayınlanan gündem programında 16-17 Kasım 2022 tarihinde görüşülecek konular arasında Öğretmenlik meslek kanunu yer almadı böylece Anayasa Mahkemesinin ÖMK kararının 19 Kasım’dan sonraya kaldı.
Biz sizi sınava girdikten sonra görüşmeye gerek yok geç gelen adalet adalet değildir
Rezalet,,rezalet,,rezalet. Cumhuriyet dönemi boyunca ogretmenlik meslegi hic bu denli hedef tahtasi edilmemişti. 2023 hazirani sabırsızlıkla beklemekteyiz. Not : vallahi eskiden yönetime destekci idim.
Tam bir garabet elealdiysan sınavdan önce açiklarsin.insanlarin hukuka güveni kalır mı böyle olursa
Keşke sınav öncesi verilebilseydi bu karar. Binlerce arkadaşımız daha önce olduğu gibi boşu boşuna streslenip mağdur olmaz inşallah.